Brizganje plastičnih izdelkov

Brizganje je ena izmed najbolj razširjenih metod oblikovanja plastičnih materialov. To je postopek, kjer ogrevano plastično maso brizgamo v za to pripravljena orodja. Priljubljenost tehnologije izhaja iz možnosti njene enostavne uporabe v serijski proizvodnji in v uspešnem doseganju strogih toleranc kupcev ob nizkih proizvodnih stroških.

Tehnologija in proizvodnja:
1. Upravljamo s trinajstimi sodobnimi brizgalnimi stroji.
2. Zapiralne sile strojev so od 1500kN do 8000 kN.
3. Za varno ter hitro manipulacijo brizganih izdelkov imamo na vseh brizgalnih strojih robote in trakove za avtomatski odvzem izdelkov iz brizgalnega orodja.
4. Za potrebe stabilizacije in ohlajanja izdelkov imamo na voljo posebne regale.
5. Pretežno brizgamo iz PP in PE materialov.
6. Proces brizganja lahko prilagodimo na uporabo široke palete materialov, mogoča je tudi izdelava izdelkov iz recikliranega materiala (»okolju prijazna proizvodnja«).
7. Brizgamo izdelke s težami od 18g do 2300g.
8. Uporabljamo IML tehnologijo, ki nam omogoča integriranje nalepk po željah kupcev na vedrih: 2 L, 5 L, 11 L, 12 L in 18 L.

Pihanje plastičnih izdelkov

Pihanje je proces izdelovanja votlih predmetov z vpihavanjem zraka v kos umetne mase, tako da se ta razširi po notranjih stenah orodja. Tehnologija pihanja plastike je v današnjem svetu ena izmed najhitreje rastočih tehnologij predelave plastične mase, saj nudi optimalno hitrost, proizvodnjo kakovostnih votlih končnih izdelkov ob nizkih proizvodnih stroških. Trenutno ne obstaja drug proces preoblikovanja plastike, ki bi ponudil tako širok spekter izdelkov kot je pihanje.

Tehnologija in proizvodnja:
1. V proizvodnji v Kanalu upravljamo 8 strojev za pihanje.
2. Z obstoječim strojnim parkom lahko ponudimo storitev pihanja širokega spektra različnih votlih teles od 0,5 L do 150 L (bencinske ročke, nakladalne in nenakladalne ročke, sodi, plastenke,…).
3. Izdelke pihamo iz HDPE materiala.
4. Na željo kupca lahko izdelke proizvajamo tudi iz recikliranega materiala (»okolju prijazna proizvodnja«).
5. Kupcem omogočimo interna testiranja izdelkov, svetovanje in pomoč pri pridobivanju UN certifikatov.
6. Za popoln končni proizvod kupcem ponujamo storitev ročne montaže izdelkov. S pomočjo enostavnih priprav omogočamo ročno sestavo, vijačenje, “klik” sestavo,… proizvodom, ki jih pihamo sami.

Storitve po meri

V naši proizvodnji lahko izpolnimo različne želje kupcev:
1. Na področju brizganja plastike imamo 50 letne izkušnje, na področju pihanja pa 40 letne izkušnje.
2. Naši izkušeni strokovnjaki razvijajo tehnologijo in izdelke, s katerimi izdelujemo visokokakovostne izdelke po meri kupca.
3. Z našim strojnim parkom za brizganje in pihanje plastike se lahko odzovemo na zahteve kupcev iz različnih panog.
4. Glede na dolgoletne izkušnje, naše podjetje, v sodelovanju z zunanjimi dobavitelji, ponuja hitro in učinkovito izdelavo orodij za vaš izdelek; ob tem seveda nudimo tudi rešitve in razvoj samega izdelka.
5. Pripravljeni smo prisluhniti vsakemu kupcu, ga individualno obravnavati in v največji meri uresničiti njegove želje.
6. Svetujemo tudi pri optimizaciji proizvodov in procesov z namenom zniževanja stroškov ob zagotavljanju enake kvalitete proizvoda.
7. Nudimo celovito podporo od ideje do končnega izdelka.

Reference:

Za več informacij o brizganju ali pihanju izdelkov po meri nas kontaktirajte na e-mail: prodaja@plastik.si, ali pa na telefonsko številko 05 330 2600.